Ratamestarin lausunto E-P:n Am-viesti 14.8.2011


Tämän vuoden viestit juostaan Yliviitalan liikuntakeskuksen maastossa, joka on erinomainen paikka viestikilpailulle niin maastollisesti kuin kilpailukeskuksenkin puolesta. Maastossa on järjestetty takavuosina useita kilpailuja, edellisestä kerrasta on kuitenkin 10 vuotta, silloin juostiin am-pitkätmatkat (nyk. erikoispitkät). Mahdollisesti kaapeista löytyvät vanhat kartat jätetään tietenkin kotiin suunnistajan eettisten ohjeiden mukaisesti.


Maasto sisältää muutaman melko vaativan rinnealueen, jossa on syytä olla tarkkana. Pohjaltaan maasto on aika nopea. Muutama nuorempi metsä ja viimeaikaisten sateiden tuottama märkyys saattavat kuitenkin vähän hidastaa menoa. Metsästä löytyy myös paikoin tuulenkaatoja muutaman viikon takaisen myrskyn jäljiltä.


Karttaan on merkitty kaksi kiellettyä aluetta; taimikko ja erään lammen itäranta. Molemmat on merkitty myös vaihtoalueen mallikarttaan, johon kannattaa erityisesti sarjojen H21, H35 ja H40 tutustua havaitakseen jälkimmäisen kielletyn alueen jo tässä vaiheessa. Koska kyseessä on viestikilpailu, rasteja on tietenkin lähekkäin, joten koodeja kannattaa vilkuilla. Myöskään rastimääritteen tarkistamisesta ei ainakaan ole haittaa lipun löytämiseksi.


Roope Näsi

ratamestari

9.8.2011