Kansallinen tarkkuussuunnistuskilpailu Kauhavan Alahärmässä 26.4.2015

Alustavat kilpailuohjeet

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja IOF:n tarkkuussuunnistuksen lajisääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailun johtaja: Ari Ylihärsilä

Ratamestari: Roope Näsi

Valvoja: Voitto Erkinheimo, KortJV


Tuomarineuvosto

Hannu Niemi EE

Kyllikki Anttila JalJa

Lauri Kontkanen SelSi

Kartta

Tarkkuussuunnistusta varten laadittu sprinttikartta. Pohja-aineistona käytetty MML:n avointa laserkeilaus- ja ortokuva-aineistoa. Mittakaava 1:4000, käyräväli 2m.

Maastokuvaus

Runsaskivisiä metsäsaarekkeita sekä runsaasti käyrämuotoja sisältävää hakkuualuetta. Kulku-urat pääosin kytö- ja metsäautoteitä. Lisäksi kulku-urana käytetään muutamassa kohtaa peltoa, joka on merkitty karttaan polkuna ja jotka on osin merkitty myös maastoon nauhalla. Muutamassa kohtaa uraa on jonkin verran kosteutta mutta näihin kohtiin on varattu lisäavustajia. Sallittuna kulku-urana ovat ainoastaan ruskealla täyttövärillä merkityt polut ja tiet.

Tarvikkeet: Kilpailukortti, kartta (ilman karttapussia, ota oma!) ja tarvittaessa leimasin jaetaan lähdössä.

Lähtö: Lähdöt tapahtuvat kahtena ryhmälähtönä klo 11.00 ja 11.15. Kilpailukeskuksesta on lähtöön matkaa 200m.

Rastit ja leimaus: Rasteja on yhteensä 35 kpl, radan pituus 1,8km. Rastien tähystyspaikat on merkitty maastoon puisilla tolpilla, joissa on myös rastin järjestysnumero. Tähystyspaikka sijaitsee oletetun tuloreitin varrella. Rastille saavuttaessa tähystyspisteestä on nähtävissä rastinmääritteissä ilmaistu lukumäärä (1–5) rastilippuja, joista yksi ja se oikea sijaitsee rastiympyrän keskipisteessä. Lisäksi voi olla rasteja, joilla mikään rastilipuista ei ole karttaan merkityssä kohteessa. Kilpailussa on myös rastiryhmiä, joilla on yhteinen tähystyspaikka; muista tällöinkin huomioida kaikki liput nimetessäsi lippuja. Muutamalla tähystyspaikalla on myös käytetty nauhoja rajaamaan tähystyssektorin kohti tehtävään kuuluvia lippuja. Äärimmäisenä vasemmalla sijaitseva lippu on A ja äärimmäisenä oikealla sijaitseva lippu on esim. C, D tai E (jos lippuja on 3, 4 tai 5). Kilpailukorttiin leimataan oikean rastilipun sijainti rastin järjestysnumeron mukaiseen ruutuun A, B, C, D tai E. Leimaus tehdään kilpailijan mukana kuljettamalla leimasimella. Jos mikään vaihtoehdoista ei ole oikein (eli kyseessä on Z-vaihtoehto), leimaus tehdään kilpailukortin reunimmaiseen ”tyhjä”-ruutuun. Leimaus on tehtävä ennen rastilta lähtöä. Kilpailija on vastuussa leimauksesta, vaikka sen toteuttaisi rastitoimitsija tai oma avustaja.

Aikarastit

Välittömästi maalin jälkeen sijaitsee 2 aikarastiasemaa, joissa kummassakin on 2 tehtävää. (Huom! maalin ohi ei saa kävellä ennen toimitsijan lupaa!). Aikarasteilla on 6 lippua eikä 0–rasti ole mahdollinen. Aikarasteista ei saa pisteitä mutta väärästä vastauksesta lisätään vastausaikaan 60 sek. Tasapisteissä vähiten aikarasteilla aikaa käyttänyt sijoittuu enemmän käyttäneen edelle.

Kilpailun maksimisuoritusaika:. 2 h 48min. Aikarasteilla käytetty aika ei sisälly maksimisuoritusaikaan. Määräajan ylityksestä jokainen alkava viisi (5) minuuttia aiheuttaa yhden pisteen vähennyksen.

0-rastin määrittely

Oikeaksi tarkoitetut rastiliput on pyritty sijoittamaan niin hyvin oikeaan paikkaan kuin mahdollista. Aluemaisilla kohteilla 0-rasti ei voi sijaita lähempänä kuin tehtävään kuuluvien lähimpien lippujen etäisyys on (esim. tehtävään kuuluu 3 lippua ja A- ja B- lipun etäisyys on 5 m, silloin 0-rasti on mahdollinen ainoastaan mikäli (ratamestarin tulkinnan mukaan) rastin oikea paikka on vähintään 5 m päässä lähimmästä lipusta). Pistemäisillä kohteilla 0-rasti on mahdollinen, mikäli lippu on kokonaan väärässä kohteessa (kartoitettu tai karttoittamaton), tai on määritteen ilmoittamasta suunnasta (sivu, juuri, reuna ym.) väh. 90 astetta väärin. 


Kilpailukeskus

Näsin maatila, Perkiömäentie 587. Kilpailukeskuksessa on WC kilpailijoiden ja myös pukeutumistilat tarvittaessa käytettävissä. Lähimmät julkiset inva-WC:t löytyvät 10 min ajomatkan päästä Alahärmän keskustasta, esim. kauppakeskus Härmän Ässästä (Saharavainiontie 1) ja kauppakeskus Road Housesta (Jorma Lillbackantie 21).

Palkinnot

Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä.

Onnea kilpailuun!

Alahärmän Kisa, suunnistusjaosto