Kansallinen TempO- sekä E-P:n AM-tarkkuussuunnistuskilpailu Kauhavan Alahärmässä 9.6.2013

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

Säännöt


Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja IOF:n tarkkuussuunnistuksen lajisääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailun johtaja: Ari Ylihärsilä

Ratamestari: Roope Näsi

Valvoja: Voitto Erkinheimo, KortJV


Tuomarineuvosto

Hannu Niemi EE

Kyllikki Anttila JalJa

Pekka Seppä SuSe


Kartat

Mittakaavssa 1:5 000, 2,5 metrin käyrävälillä suunnistuskartan symbolein, tarkistettu 6/2013. Karttapalat on käännetty katselusuuntaan, rastiympyrät sijaitsevat halkaisijoiltaan 5 cm:n kokoisten karttapalojen keskellä.

Lähtökynnys
Kilpailussa on käytössä lähtökynnys, joka on ylitettävä viimeistään 9.50. Käytännössä lähtökynnys tarkoittaa sitä, että kilpailijoiden on 9.50 jälkeen pysyttävä Ruskorannan piha-alueella eli päärakennuksen ja saunan välisen laatoituksen eteläpuolisella piha-alueella. Kun kilpailijan lähtöaika koittaa, hän saa kilpailukortin. Sen toisella puolella on yleiskartta, johon on merkittynä asemien odotuspaikat. Vain niitä polkuja, teitä ja piha-alueita saa käyttää asemien välillä liikkumiseen, jotka on tähän karttaan merkitty.

Yleiset ohjeet

Kilpailussa on yhteensä 10 asemaa ja jokaisella niistä neljä tehtävää. Kartat annetaan nipussa suoritusjärjestykseen laitettuna. Tehtävät on vastattava järjestyksessä. Jokaiselta asemalta otetaan kokonaisaika, joka merkataan tuloskorttiin. Rastilippuja on jokaisella tehtäväasemalla

6 kpl (A-F), vaikka virheellisesti jokaisen karttapalan rastimääritteen B-sarakkeessa on merkintä A-E. Väärästä vastauksesta tulee sakkoa 30 sekuntia. Nollarastit (Z) ovat mahdollisia.

Kilpailijat suunnistavat itse asemien odotuspaikoille. Odotuspaikat on merkattu nauhalla, jonka saa ylittää vasta toimitsijan antaessa luvan. Rastille tultaessa kilpailija luovuttaa kilpailukorttinsa toimitsijalle. Aikarastilla toimitsija antaa kaikki aseman tehtäväkartat samanaikaisesti. Kilpailija vastaa tehtäviin numerojärjestyksessä ilman taukoja. Rastiryppäällä otetaan kokonaisaika, joka alkaa karttojen luovutushetkestä ja päättyy viimeiseen vastaukseen. Maksimisuoritusaika on kullakin tehtäväasemalla 2 minuuttia (120 sekuntia). Toimitsija antaa varoituksen 105 sekunnin kohdalla, joka on “15 sekuntia”. Vastaukset on annettava selkeällä äänellä, mieluimmin käyttäen kansainvälisiä sanoja ALFA, BRAVO, CHARLIE, DELTA, ECHO, FOXTROT tai ZERO. Aikarastit ratkaistaan istuen.

Kilpailu suoritetaan kahdessa osassa siten, että ensimmäisen viiden aseman jälkeen lasketaan välitulokset ja jälkimmäisille viidelle asemalle lähdetään käännetyssä paremmuusjärjestyksessä. Molempien osien jälkeen kilpailijan on välittömästi toimitettava kilpailukorttinsa Ruskorannan päärakennuksen eteisessä sijaitsevaan toimistoon tuloslaskentaa varten. Osien välillä pidetään alustavasti noin puolen tunnin tauko.

Kilpailun voittajan kokonaisaika on kilpailjoista pienin. Kokonaisaika = ratkaisuaikojen summa + väärästä vastauksesta 30 sekuntia/rasti.

Kilpailukeskus

Kesäkoti Ruskoranta, Haaruskankaantie 218. Kilpailukeskuksessa on myös inva-WC.

Ravintola

Kilpailukeskuksessa on Härmäin Invalidien pitämä ravintola, jossa on tarjolla mm. kahvia, leipää, pullaa, ja makkaraa nuotiolla paistettavaksi.

Palkinnot

Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä erikseen kansallisessa ja am-kisassa.Onnea kilpailuun!

Alahärmän Kisa, suunnistusjaosto

Härmäin Invalidit ry