KILPAILUOHJEET Tarkkuussuunnistus 18.7.2010


Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä tarkkuussuunnistusohjeita.

Toimihenkilöt:

Kilpailunjohtaja: Ari Ylihärsilä

Ratamestari: Roope Näsi

Valvoja: Eero Kattilakoski KPV

Avustajat: Kilpailijalle on sallittua käyttää avustajaa, joka ei kuitenkaan saa osallistua varsinaiseen suunnistustehtävään. Sallittua on ainoastaan työntämis- ja leimausapu. Kilpailijan on itse ilmoitettava avustajalle, mitä reittiä kuljetaan.

Kulku-ura: hyväpintainen pururata, joka on ainoa salliittu käyttöura.

Kartta: Tarkistettu suunnistuskartta 1:5000, 2,5m.

Lähtö: Ensimmäinen lähtä klo 12.30, lähdöt kisakeskuksesta.

Rata: Matka on optimiteittiä pitkin n.1,9km, rasteja 18 kpl + 3 aikarastia.

Rastimääritteet: Kilpailussa käytetään ainoastaan kuvallisia määritteitä. Määritteissä ei ole annettu tähystyssuuntaa, vaan se on pääteltävissä tehtävänannosta.

Tarvikkeet: Kilpailukortti ja leimasin jaetaan lähdössä.

Rastit ja leimaus: Rastien tähystyspaikat on merkitty maastoon puisilla tolpilla, joissa sininen pää. Tähystyspaikka sijaitsee oletetun tuloreitin varrella. Rastille saavuttaessa tähystyspisteestä on nähtävissä rastinmääritteissä ilmaistu lukumäärä (1–5) rastilippuja, joista yksi ja se oikea sijaitsee rastiympyrän keskipisteessä. Lisäksi voi olla rasteja, joilla mikään rastilipuista ei ole karttaan merkityssä kohteessa. Äärimmäisenä vasemmalla sijaitseva lippu on A ja äärimmäisenä oikealla sijaitseva lippu on esim. C, D tai E (jos lippuja on 3, 4 tai 5). Jos rastilla on vain yksi lippu, tähystyskeppiä ei ole.

Kilpailukorttiin leimataan oikean rastilipun sijainti rastin järjestysnumeron mukaiseen ruutuun A, B, C, D tai E. Leimaus tehdään kilpailijan mukana kuljettamalla leimasimella. Jos mikään vaihtoehdoista ei ole oikein (eli kyseessä on Z-vaihtoehto), leimaus tehdään kilpailukortin reunimmaiseen ”tyhjä”-ruutuun. Leimaus on tehtävä ennen rastilta lähtöä. Kilpailija on vastuussa leimauksesta, vaikka sen toteuttaisi rastitoimitsija tai oma avustaja.

Kilpailun maksimisuoritusaika: Kilpailun maksimisuoritusaika on 2h. Aikarasteilla käytetty aika ei sisälly maksimisuoritusaikaan. Määräajan ylityksestä jokainen alkava viisi (5) minuuttia aiheuttaa yhden pisteen vähennyksen.

Aikarastit: Kilpailussa on kolme (3) aikarastia, joita ei ole merkitty kilpailukarttaan. Aikarastilla toimitsija antaa tehtäväkartan, jolla pitää ratkaista edellä mainitulla tavalla karttaan merkityn rastipisteen sijainti. Toimitsija merkitsee vastaukset kilpailijan kilpailukorttiin. Kilpailukortti ja kartta luovutetaan toimitsijalle rastille saavuttaessa.Tehtävään on aikaa 60 sekuntia. Jos kilpailija vastaa annetussa ajassa oikein, hän saa rastilta yhden pisteen. Vastaamiseen käytetty aika ratkaisee tasapisteiden sattuessa. Väärästä vastauksesta ajaksi merkitään 60 sekuntia + vastausaika. Jos kilpailija ei vastaa 60 sekunnin kuluessa, tulokseksi merkitään 120 sekuntia. Kilpailijalle ilmoitetaan, kun aikaa on kulunut 50 sekuntia. Aikarastilla ei ole käytössä Z-vaihtoehtoa. Aikarastit ratkaistaan istuen (ei pöytää).

Tulokset: Oikeasta vastauksesta rastilla saa yhden pisteen. Kilpailun voittaa se, jolla on eniten pisteitä. Tasatuloksen sattuessa ratkaisee aikarasteilla käytetty aika.

Palkinnot: Am-mitalit ja muut palkinnot jaetaan tulosten selvittyä.

WC:t: Kilpailukeskuksessa EI WC:tä, lähin WC kauppakeskus Härmän Ässässä, matkaa 1,5 km, myös inva.

Onnea kisaan!

Alahärmän Kisa suunnistusjaosto