Jotainmukavuusvyöhykkeesi ulkopuolella saattaa tuntua ylivoimaiselta, mutta se on hieno tapa kasvaa ihmisenä. Ratsastus on mielenkiintoinen urheilulaji, joka voi haastaa sinut uusiin korkeuksiin ja saada sinut pitämään hauskaa oriisi ratsastettaessa. Voit liittyä ratsastusklubillemme täällä Alaharma Race, jos haluat tehostaa peliäsi. Mitä tulee laitteisiin, jotka sinun on valmistettava, tässä on tarkistuslista aloittelijoille. 

  • Ratsastushousut 

Ratsastushousuihin voidaan viitata monella eri tavalla, kuten ratsastushousut, ratsastushousut, ratsastushousut ja paljon muuta. Se on housupari, jossa ei ole saumoja jalkasi sisäpuolella, ja polven sisäpuolella on yleensä tarttuvaa materiaalia. Sinun ei tarvitse käyttää erityistä tyyliä, kunhan se on sinulle mukavaa aina, kun ratsastat hevosellasi. 

  • Nahkasaappaat 

Kun on kyse jalkineistasi, niiden tulisi olla nahkasaappaita tai aito saappaita. Tämän tulisi ulottua nilkkojen ympärille hyvällä kulutuspinnalla ja 1 tuuman korolla. Voit myös valita cowboy-saappaat. Sen sijaan, että keskityttäisiin muotoiluun, sen on oltava mukava jaloillesi, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että se likaantuu mutalla. On tärkeää valita luotettava pari, koska tämä estää sinua liukumasta jalustan läpi aina, kun ratsastat hevosellasi.

  • Käsineet 

Sormillesi ja käsillesi sopivien käsineiden käyttö on tärkeää, jotta voit tarttua tukevasti hevosen kuminauhoihin. Sen kämmenpuolella tulisi olla tahmea materiaali. Valitse pari, joka ei ole liian iso tai jäykkä aina, kun pidät ohjainta. Vaikka ratsastamiseen totuttaminen kestää jonkin aikaa, hyvä käsine voi varmistaa turvallisuutesi matkan aikana. 

  • Paita 

Housujen lisäksi yläosasi tulisi olla myös mukava puku. Se voi olla mikä tahansa paita, pusero tai takki, joka sopii koko ulkoasuun. Muista valita hengittävä kangas, jotta liikkumistasi ajon aikana ei rajoiteta. Voit nauttia ratsastuksesta enemmän, jos sinulla on jotain sopivaa. 

  • Kypärä 

Kypärä on tärkeä varuste kaikille ratsastajille, etenkin aloittelijoille. Voit kysyä kouluttajalta, toimitetaanko kypärät, joten tiedät siitä etukäteen. On kuitenkin edullisempaa saada oma kypärä. Voit valita oman mallisi ja valita sellaisen, joka sopii tiukasti päähän. Älä koskaan heikennä hyvän kypärän arvoa, koska se suojaa sinua mahdollisilta aivovammoilta. 

  • Turvaliivi 

Vaikka sinulta ei vaadita turvaliiviä, sitä suositellaan aloittelijoille. Tämä suojaa rintakehääsi ja elintärkeitä elimiäsi osuessa maahan ratsastuksen aikana. Jos opit uusia temppuja, kuten laukkaamista tai hyppäämistä, on tärkeää laittaa tämä päälle, jotta sinut suojataan vaaroilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *